Budai Lóránt: Az átadóknak a városlakókról kell szólniuk

Budai Lóránt: Az átadóknak a városlakókról kell szólniuk

A közmeghallgatáson egyértelműen kiderült, a berényieknek elegük van a képviselők közötti háborúskodásból. A közös munka viszont csak akkor lehetséges, ha arra a Fidesz is hajlandó, és nem a meghívásokon kesereg.

A Közösen Jászberényért Egyesület több alkalommal is próbált nyitni a Fidesz felé, azonban a konszenzust mindkét félnek akarnia kell.

Többek között erről beszélgetett a Jászkürt Újság Budai Lóránttal.

Az éremnek két oldala van. Lehet engem, vagy bennünket szubjektivitással vádolni, de azt gondolom, hogy az egyeztetés nem a mi oldalunkról hiányzik. (…)Nem szeretném áttolni a felelősséget a másik oldalra, ez közös felelősség, még ha az arányok nem is egyeznek – véli Budai.

A fideszes képviselők imádják az átadásokat, az ünnepélyes bejelentéseket, ezekkel lehet leginkább azt a látszatot kelteni, hogy csinálnak valamit. Gondoljunk csak a helikopterező Szijjártó Péterre, aki az idő rövidségére hivatkozva röpköd beharangozóról „munkaebédre”, hogy végül egy borászatban „munkavacsoráljon”.

A berényi kormánypártiak nehezményezték, hogy nem hívták meg őket a piac átadására.

Budai úgy gondolja, ezek az átadók a lakosságnak szólnak, nem a képviselőknek. Külön senkit sem hívott meg. A jászberényiek újra használhatják a területet – erről kell szólnia egy-egy átadásnak, nem pedig politikai reprezentációról.

A polgármester azt mondja, az építkezések nagy részét úgy kezdte el a Fidesz, hogy nem volt rá a városnak fedezete. Ezt és még számos, a kivitelezés közben felmerült problémát az önkormányzatnak kellett megoldania. Úgy fest, ezekről az ügyekről a narancspárti képviselők időről időre megfeledkeznek.
A szomorú az, hogy szinte minden beruházásunknál vannak ilyen sebek. Egy részét már kommunikáltuk a lakosság felé és vannak olyanok, amelyeket még nem. A piac kapcsán egyfajta jogi vita elindult, amellyel egyébként maga a kivitelező is egyetért, hiszen számára is fontos, ki a felelős a pótmunkáért. A Malom ügye valóban egy mélyebb és fájóbb seb és komolyabb történet. Jelenleg is ez ügyben tárgyalunk és minden lehetőséget megragadunk, hogy ez a beruházás tovább folytatódjon – mondja a polgármestert.

Akad azonban még egyéb téma, ami szóba került. A teljes interjú a Berénycafé oldalán olvasható.

Fotó: Gémesi Balázs

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.17

5 dolog, amit a jászságiak sosem felejtenek el a Fidesznek

A kormánypárt helyi bicskanyitogató disznóságaiból válogattunk.

  • 2020.10.16

Egy éve győzött a demokrácia Jászberényben

Kétszeresen is hallattuk a hangunkat. Legyünk büszkék, hogy a változás mellett döntöttünk!

  • 2020.10.12

Értékmentés: Megújul a Vásárhelyi István üdülőtábor!

Ha valami, akkor a nagyvisnyói tábor megérdemli, hogy újra régi fényében várja a kirándulókat. A felújítás első lépését már megtette a jászberényi önkormányzat, sokak örömére.