Értékmentés: Megújul a Vásárhelyi István üdülőtábor!

Értékmentés: Megújul a Vásárhelyi István üdülőtábor!

Ha valami, akkor a nagyvisnyói tábor megérdemli, hogy újra régi fényében várja a kirándulókat. A felújítás első lépését már megtette a jászberényi önkormányzat, sokak örömére.

A Vásárhelyi István üdülőtábor az ország egyik legszebb részén, a Bükki Nemzeti Park szomszédságában található. Mindössze pár kilométerre található Nagyvisnyó és Szilvásvárad, de elérhető távolságban van Lillafüred (30 km) és Eger (35 km).

Rengetegen szereztek itt tábori élményeket gyermekkorukban. Most lehetőség adódik rá, hogy a csemetének is megmutassák, apu/anyu hol sütött szalonnát, szerzett gyújtóst a bográcsozáshoz, vagy esett le a fáról, amikor rossz ágba kapaszkodott.

A tábor önkormányzati tulajdonban áll, és bár az előző vezetés inkább magánkézbe adta volna, Budaiék a felújítás mellett döntöttek.

A polgármester közösségi oldalán számolt be a részletekről, a kommenteket elnézve pedig nem csupán a város lakói üdvözölték a tábori munkálatokat. A környező településekről is sokan nyaraltak az üdülőben, ezért is örömteli, hogy lehetőségük adódik ismét felkeresni.

Ahogy a polgármester írja: Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy megvédjük és minél több emberrel megismertessük ezt a meseszép ifjúsági és turistaszállást.

A munka első szakasza lezárult: kezdésként a konyhát és a faházak egy részét újították fel, utóbbiban jelentős szerepet vállalt a Közösen Jászberényért Egyesület képviselője, Bozsik Ferenc. És ez még csak a kezdet – ígéri Budai.

A jövő évben újabb lépéseket tervezünk annak érdekében, hogy minél többen szerezzenek életre szóló élményeket a táborban, melynek területén, többek között szalonnasütő, bográcsozási lehetőség, labdarúgó és röplabda pálya áll a látogatók rendelkezésére – zárja posztját Jászberény első embere.
Egy másik posztjában a polgi egy 30 éves fényképet osztott meg, ami a Vásárhelyi táborban készült. Akkor így festett:

Fotó: Budai Lóránt FB

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.19

Helyi népszavazást az EU-s pénzekért Jánoshidán!

30 város és Budapest harcol az EU-s források lenyúlása ellen. Helyi népszavazásokkal érnék el, hogy a támogatások feléről az önkormányzatok dönthessenek.

  • 2020.10.17

5 dolog, amit a jászságiak sosem felejtenek el a Fidesznek

A kormánypárt helyi bicskanyitogató disznóságaiból válogattunk.

  • 2020.10.16

Egy éve győzött a demokrácia Jászberényben

Kétszeresen is hallattuk a hangunkat. Legyünk büszkék, hogy a változás mellett döntöttünk!