A koronavírus miatt halt-e meg egy 39 éves tanár? A kormány szerint nem

A koronavírus miatt halt-e meg egy 39 éves tanár? A kormány szerint nem

A Fidesz-kormány nemcsak nem védi meg a tanárokat, de a fertőzési és halálozási adatokat is a kedvük szerint kozmetikázhatják.

Elhunyt egy 39 éves tanár szombaton koronavírusban, de azóta sem tüntették fel az áldozatok között - írta meg szerdán a 444. Tegyük hozzá, hogy azóta sem tüntették fel a kormány naponta frissülő koronavírus tájékoztató oldalán.

Ez azt jelenti, hogy bizonyíték van rá, hogy a kormány trükközik a halálozási adatokkal.

Múlt szombaton elhunyt egy 39 éves tanár. Szeptember 17-én jelentkeztek első tünetei, állapota rohamosan rosszabbodott. Lázas volt, fájt a torka és folyamatosan köhögött. Nem tesztelték, de mivel nagyon rosszul érezte magát és légzési elégtelensége volt, háziorvosa beutalta kórházba. A koronavírus-gyanús osztályon tesztelték végül, és bebizonyosodott, hogy fertőzött. Összesen 12 napot töltött kórházban, ahol gépi lélegeztetésre szorult, és mesterséges kómába helyezték. 

A koronavírus kétoldali tüdőgyulladást okozott nála és a szívét is megtámadta.

Így ír erről a zárójelentés: „Összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta.”.  

A 39 éves tanár tehát október 3-án, szombaton halt meg, de azóta sem került fel az áldozatok listájára, és sőt Müller Cecília sem említette egy szóval sem. Vajon hány hasonló eset lehet még, ahol egy elhunyt koronavírusos beteg nem kerül be a hivatalos adatokba?

 

"Ennek a tragédiának nem lett volna szabad megtörténnie!"

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) hivatalos közleményében reagált a halálesetre. Szerintük a kormány hibájából halt meg a tanár.

Ez az eset minden eddiginél jobban mutatja, hogy a kormány magukra hagyta a köznevelési intézményeket, az oktatásban dolgozókat, feláldozza őket azért, mert a gazdaságot működtetni akarja. A biztonságos munkavégzéshez ugyanakkor nagyon sok helyen nem teremtették meg a feltételeket. Még a szájmaszkot is a tanároknak kell megvenniük! A fertőtlenítőszerekről, a fertőzésben érintett intézmények alacsony számáról szóló napi beszámolók már nem elegendők, határozott intézkedésekre van szükség az újabb tragédiák elkerülése érdekében!
Az "Embertelenség Minisztériuma" hallgat, mint a sír.
Szerkesztőségünk megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Cikkünk megjelenéséig nem nyilatkoztak sem nekünk, sem a sajtó más képviselőinek.

 

Jellemző az Orbán-kormány koronavírus miatti halálesetekkel kapcsolatos sumákolására, hogy egy szintén a hét elején elhunyt 21 éves áldozat haláláról Müller Cecília így magyarázkodott:

"Egy 21 éves honfitársunk, egy fiatal nő egy nagyon gyors, tragikus, élettel összeegyeztethetetlen betegségben hunyt el. Tulajdonképpen csak a laboratóriumi vizsgálat igazolta nála a pozitivitást, ugyanakkor nem gondoljuk, hogy a koronavírus fertőzés lehetett a halál oka. De természetesen, mint ahogy korábban is több alkalommal beszámoltunk róla, Magyarországon mindenki, aki elhalálozik, és pozitívnak bizonyult valamikor is koronavírus tesztre, azt hozzászámítjuk a halálesetek közé.

Utóbbi mondata azért érdekes, mert a koronavírus fertőzésbe belehalt 39 éves tanár valahogy mégsem került fel a listájukra. A tanárok pedig továbbra is veszélyben vannak. A kormány nem segít.

Az Operatív Törzs jelenleg 39 óvodában és 14 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 138 osztálynál és 6 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.25

Brutálisan drágul a kenyér, de Orbánékat nem érdekli

Egyrészt nekik úgyis mindegy, mennyibe kerül, a milliós fizetésükből bármire futja nekik. Másrészt meg úgysem azt a kenyeret eszik, mint mi.

  • 2020.10.24

Dobrev: A fideszesek nem akarnak tisztességes fizetést a magyaroknak

A fideszes képviselők nem szavazták meg, hogy tisztességes fizetést kapjanak a magyarok. Szerencsére így is elbuktak.

  • 2020.10.24

Gulyás poénkodik, miközben rettentő sokan halnak meg korona miatt

Egy ismert járványszakértő szerint gyorsvonattal rohanunk a vesztünkbe, de Gulyás Gergely csicskaminiszter mindenkit megnyugtat: "a kormány és tanácsadói késsel-villával esznek, ha együtt vacsoráznak". Mi van?