Mit kerestek a jászságiak egy budapesti tüntetésen?

Mit kerestek a jászságiak egy budapesti tüntetésen?

Pénzt. Egyébként sokan azt sem tudták, hogy mi ellen és hol tüntetnek. A szálak Jász-Nagykun-Szolnok megyébe vezetnek.

Július 18-án tüntetést szerveztek Józsefvárosban Pikó András polgármester és a jelenlegi városvezetés ellen, azonban az nagyon hamar kiderült, hogy a „demonstrálók” zömében vidékről felszállított emberek – írja a Narancs.hu.

Kamutüntetés

A tüntetésről készült beszámolók szerint Jászkisérről, Kisbérről, Monorról, Szolnokról hozták fel a résztvevőket. A józsefvárosiakat is mozgósítani akarták, azonban a tömeg csak nem akart megérkezni. Elvileg a kerültben tapasztalható problémák ellen demonstráltak volna (kábítószer-használat, munkanélküliség), viszont ezek már jó néhány éve jelen vannak, nem most kezdődtek. Így a kerület vezetését felelősnek elkönyvelni igencsak merész húzás.

A helyi roma közösség tagjai is fel vannak háborodva, hogy a nevükben tüntettek – mondta Balogh Lajos, az egyetlen józsefvárosi roma önkormányzati képviselő. Szerinte a tüntetők közül sokan azt sem tudták, hogy miért voltak ott. A Polgármesteri Hivatal épületéről azt hitték, hogy napközi vagy iskola, és úgy tudták, az intézmény igazgatója romlott ételt ad a gyerekeknek. És ők ezért tüntetnek.

Ha menni kell

A VIII. kerület nem maradt tétlen, a nyomok után eredt. Az önkormányzat újságírója Szolnokra utazott, és megpróbálta szóra bírni a demonstrálókat. Sokan nem vállalták a nyilvánosságot, akadt azonban egy nő, aki hajlandó volt kamera előtt is beszélni.

Elmondása alapján nem közölték, hogy hova viszik őket, csak hogy „menni kell”. Cserébe pénzt adtak nekik, és még mielőtt busszal felvitték volna őket Budapestre, már megkapták az összeget.
Egy napközi lehetett, ami előtt tüntettünk, nem tudom. Hogy romlott ételt kaptak a gyerekek. (…) Nekünk ezt mondták, hogy ezt mondjuk. (...) Hogy ez hazugság volt-e vagy nem, azt az isten tudja. Ezt csak az tudná megmondani, akik ebben részt vettek – nyilatkozta a nő.

Kinek éri meg?

A Fidesz szerint nem ők állnak az tüntetés mögött, pedig igazán nekik kedvezett volna az ellenzéki önkormányzat lejáratása. Balogh Lajos úgy véli, a Lungo Drom szervezete rendelkezik olyan befolyással, hogy mozgósítani tudjon embereket. A Fidesz romaügyi stratégiai partnerének, a Lungo Dromnak éppen a fentebb említett településeken van igazán nagy hatalma.

A Narancsnak nem sikerült kapcsolatba lépni a szervezettel, és a Lungo Drom szóvivője sem reagált akkori megkeresésükre.

Kinek állhat érdekében besározni az ellenzéket? Ki teheti meg, hogy kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket pénzért saját céljaira használjon fel? Tippünk van, de az igazság talán sose derül ki.

via

Fotó: Felvétel az áltüntetésről, a Józsefváros újság felvétele

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.

  • 2020.10.21

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

Egy nap alatt 48-an haltak meg, összesen 1259 regisztrált áldozata van hazánkban a koronavírus-járványnak.

  • 2020.10.21

Kunhalmi Ágnes: az igazság végül mindig utat tör magának

Az MSZP társelnöke üdvözli az Orbán hazug lakájmédiáját elmarasztaló bírósági ítéleteket.